24.2 C
Thebes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Το ΕΠΑΛ Θήβας συμμετέχει μαζί με άλλα 90 σχολεία από όλη την Ελλάδα στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» το οποίο συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, ιδρύθηκε με την απόφαση 14948/Γ7/4-02-2013 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Το δίκτυο έχει στόχο να υποστηρίξει εκείνες τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν τους μαθητές να παρατηρήσουν, να κατανοήσουν τη δομή και τις λειτουργίες της πόλης τους, να ερμηνεύσουν κριτικά την ζωή στην πόλη/γειτονιά τους, να γνωρίσουν τους θεσμούς που ρυθμίζουν τις λειτουργίες της πόλης και να ενδυναμωθούν ως «ενεργοί πολίτες» γνωρίζοντας τις αξίες της συμμετοχής στα κοινά.

Στο δίκτυο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που δημιουργούν τα κατάλληλα εκπαιδευτικά ερεθίσματα, μαθητές που ως ενεργοί πολίτες προβληματίζονται, φαντάζονται και προτείνουν ιδέες για την βελτίωση της πόλης τους, γονείς που συνδράμουν την προσπάθεια των παιδιών τους, φορείς που παίρνουν θέση απέναντι στα ζητήματα της πόλης που θέτουν οι μαθητές και τους δίνουν την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της πόλης της οποίας το μέλλον τους ανήκει.

Συνοψίζοντας, το δίκτυο στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν βιωματικές μαθησιακές εμπειρίες συμμετοχής, συνεργασίας και δημιουργικότητας, παρακαταθήκη για το μέλλον τους στην πορεία της ενδυνάμωσής τους ως «ενεργοί πολίτες».

Κατά την Α΄ φάση του προγράμματος του δικτύου μας, 30 περίπου σχολικές ομάδες έστειλαν τα συννεφόλεξα που δημιούργησαν στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Βρέχει λέξεις!» στο Edmodo. Στα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες περιγράφουν με λέξεις τη γειτονιά τους αλλά και τα συναισθήματά της καθημερινότητας τους σ’ αυτήν!!

Το ΚΠΕ Ελευθερίου- Κορδελιού & Βερτίσκου δημιούργησε το παρακάτω βίντεο:

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »