20.3 C
Thebes
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ημέρα κατά του bullying 2019

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας όλοι οι μαθητές της Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ψυχολόγου του σχολείου μας κα. Κατερίνα Καραβέλα. Η δράση χωρίστηκε σε δύο μέρη με 1ο το Βιωματικό όπου οι μαθητές συζήτησαν σε κυκλική διάταξη τι σημαίνει για τους ίδιους ο σχολικός εκφοβισμός και τι συναισθήματα τους προκαλεί.

Στο 2ο μέρος της δράσης χωρίστηκαν σε ομάδες και αποτύπωσαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τη δική τους οπτική γωνία πάνω στο θέμα.Με την ευκαιρία αυτή οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι γονείς συζητούν, ανταλλάσουν προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες, αλλά και σχεδιάζουν θετικές συλλογικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας, με όποιες μορφές εκδηλώνεται στο σχολικό περιβάλλον.

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση, φαινόμενο που γίνεται πλέον ορατό στις ανησυχητικές διαστάσεις του σε πολλές χώρες, δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Μπορεί να εκδηλώνεται στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά απηχεί στρεβλώσεις του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τον ρατσισμό, την ομοφοβία, κάθε είδους ανισότητες, την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους. Η εκφοβιστική συμπεριφορά έχει συχνά μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που την υφίστανται και υπονομεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »