8.4 C
Thebes
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικής συνάντησης ERASMUS+

Στα πλαίσια του έργου Erasmus + “Populism in Europe: Λαϊκισμός στην Ευρώπη, απειλή για τη δημοκρατία ή μέρος αυτής” ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση αυτού του έργου στη Θήβα όπου συμμετείχαν σχολεία-εταίροι από τη Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα.

Συντονιστές του προγράμματος ήταν οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ & ΕΚ ΘΗΒΑΣ κ. Κώστας Χαρέμης και κ. Νίκος Ευθυμίου και υπεύθυνοι καθηγητές κ. Γώγου Μαρία (καθηγήτρια Αγγλικών) και κ. Ελευθερία Φουρτάκα (φιλόλογος).

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων ήταν η επεξεργασία της έννοιας του λαϊκισμού μέσα από βίντεο διαφόρων πολιτικών λόγων και συνεντεύξεων με πολιτικούς καθώς και η ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που χρησιμοποιούνται από αυτούς. Μέσα από τις ποικίλες δράσεις οι μαθητές κατάφεραν να εμπεδώσουν την έννοια του λαϊκισμού και να εντοπίσουν τις συνέπειες του σε μια δημοκρατική κοινωνία

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τους τρεις εκπροσώπους του Ν. Βοιωτίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κ. Ανδρέα Κουτσούμπα (βουλευτής Νέας Δημοκρατίας), κ. Γιώτα Πούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), κ. Γιώργος Μουλκιώτης (βουλευτής Κινάλ) μέσω τηλεδιάσκεψης και να τους θέσουν ερωτήματα σχετικά με τα εξής θέματα:

  • Ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση
  • Κλιματική αλλαγή
  • Οικονομία
  • Προσφυγικό μεταναστευτικό

Στη συνέχεια δημιούργησαν δικές τους πολιτικές ομιλίες μέσα από ομαδικές εργασίες.

Οι 11 εκπαιδευτικοί και 45 μαθητές συμμετείχαν επίσης σε δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου όπως:

  • Επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης (Αθήνα) και στον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο του Παρθενώνα.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο της Θήβας.
  • Επίσκεψη στον Προσκυνηματικό ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα.
  • Περίπατο στο Άλσος Μοσχοποδίου.

Επίσης μέσα από τη συνεργασία τους σε ομάδες γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία αλλά και την κουλτούρα των άλλων συμμετεχόντων λαών.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του σχολείου μας για την συνεργασία και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος:

Από την Γ Λυκείου: Σωτηρία Σοιλέδη, Παναγιώτης Δελβενακιώτης, Έλενα Πανουργιά, Μαρία Φάκκα, Μαριάννα Χατζήπαππα.

Aπό τη Β Λυκείου: Σπυριδούλα Παυλίνα Παπαθεοδοσίου, Μυρσίνη Παπανικολάου, Τζωρτζίνα Βαγιώτη, Γιώργος Ζέρβας, Αντώνης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Αμπάζ Τάρε.

Επίσης, ευχαριστούμε τους πολιτικούς και μέλη του Ελληνικού Kοινοβουλίου για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκληση του ΕΠΑΛ Θήβας-ΕΚ Θήβας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς Οινοποιία-Θηβαϊκή Γη (Κατρισιώσης), Οινοποιείο Ζαχαρίας-Κτήμα Μουσών, ΦΑΡΜΑ-Τυροκομεία Τσέλλος, ΒΙΟΑΓΟΡΑ Ηρακλής Σύνθεση-Δημιουργία δια χειρός Μαρία Καραμπετιάν για την διάθεση των προϊόντων τους.

Populism31

Εικόνα 31 από 32

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »