19.4 C
Thebes
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου 2019

Θεατρική Παράσταση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

“Το Μεγάλο μας Τσίρκο”

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Θήβας ετοίμασαν και παρουσίασαν για τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου μια μικρή διασκευή  αποσπασμάτων από το «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που αναφέρονται στην προετοιμασία της  Ελληνικής Επανάστασης, την έναρξη, την πορεία και το τέλος της με πρωταγωνιστές τον Ρωμιό, το Ρωμιάκι, τον Χατζηαβάτη, τον Νίονιο, τον Καραγκιόζη, τον Σταύρακα, τον Μπαρμπα Γιώργο και τον Κολοκοτρώνη.

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έγραψε ιστορία, όταν ανέβηκε μεσούσης της δικτατορίας, το καλοκαίρι του 1973,  από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Το έργο διατρέχει, με σατυρικό, αλλά και δραματικό τρόπο, τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή.

Ένα έργο σταθμός, μια μαρτυρία για τη διαχρονία της Εθνικής μας περιπέτειας. Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, η παράσταση διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές του ελληνισμού: η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

Στη γιορτή συμμετείχαν:

Χορευτικό:  Θεοδώρου Εβίτα, Κάμπαξη Χριστίνα, Νικολάου Γεώργιος, Στεφανιώτη Ελένη, Φάρα Ελένη, Χατζή Θεοδώρα.

Αφήγηση: Κυριακάκης Ευάγγελος, Μπακιρτζή Μαρία-Ελένη, Παναγιώτου Ιωάννα

Μπουζούκι: Παλαιολόγος Σάββας-Μάριος

Κιθάρα: Νίκας Χαράλαμπος, Παναγιωτόπουλος Αχιλλέας-Παναγιώτης

Θεατρικό: Μπότσης Κωνσταντίνος-Ευθύμιος, Μερκάι Πάουλα, Ανδριανός Άγγελος-Σωτήρης, Χατζής Βασίλειος, Βέλλιος Κωνσταντίνος, Σινγκ Ραζάν, Μπάτσο Αλέσια, Χατζή Θεοδώρα, Γιάχο Στέλλα

Σκηνικά: Βασίλειος Παπαευθυμίου, Ραφαηλία-Γεωργία Νικολάου, Νόρα Μπουγιούρη, Σάρα Χαϊντάρι, Αναστασία Λιόντε, Ιωάννης Ελέζι.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: Σ. Γερονικολός, Κ. Θάνου, Γ. Μαργαρίτη, Σ. Οικονομίδης

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »