21.9 C
Thebes
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βελτιστοποίηση ανάπτυξης φυτών με νέες τεχνολογίες – NOHΣΙΣ/MNAE

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”  το  ΕΠΑΛ Θήβας υλοποιεί το 3ο έργο με τίτλο: «Βελτιστοποίηση ανάπτυξης φυτών με νέες τεχνολογίες».

Η δράση περιλάμβανε δύο υποδράσεις.

  • Στην 1η υποδράση με τίτλο «Βλάστηση και ανάπτυξη φυτών  σε ελεγχόμενες συνθήκες με τη χρήση νέων τεχνολογιών» οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κατασκεύασαν ένα κλειστό σπορείο στο οποίο ελέγχονται η θερμοκρασία, η υγρασία εδάφους και η ατμοσφαιρική υγρασίας με αυτοματισμούς. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν αισθητήρες, κάμερα, φως, αντιστάσεις και αυτόματο πότισμα για τον έλεγχο των παραπάνω συνθηκών. Επιπλέον, τοποθετήθηκε κάμερα για την λήψη φωτογραφιών από το φύτρωμα και την ανάπτυξη των φυτών.
  • Στη 2η υποδράση με τίτλο «Αγρομετεωρολογία και ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών» οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς καλλιέργησαν λαχανικά σε πειραματικό αγρόκτημα. Σε καθημερινή βάση κατέγραφαν τα μετεωρολογικά δεδομένα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την κάμερα που τοποθετήθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες εφάρμοζαν την ολοκληρωμένη διαχείριση του αγρού. Ιδιαίτερα, παρατήρησαν την επίδραση των καιρικών συνθηκών στην ανάπτυξη και εκδήλωση  εχθρών και ασθενειών σε καλλιέργειες λαχανικών. 
“ΝΟΗΣΙΣ – ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”
Ανάπτυξη φυτών σε κλειστό σπορείο

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »