Home ΑΡΧΙΚΗ Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ “Διαχείριση γεωργικής εκμετάλλευσης με τη χρήση Drones”

Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ “Διαχείριση γεωργικής εκμετάλλευσης με τη χρήση Drones”

0

Ένα ακόμη πρόγραμμα Erasmus+ ολοκλήρωσε το ΕΠΑΛ Θήβας στην Ιταλία κατά το χρονικό διάστημα από 29/1/2022 έως 12/2/2022. Συγκεκριμένα, είκοσι δύο (22) μαθητές καταρτίστηκαν στις σύγχρονες τάσεις της γεωργίας ακριβείας και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές των τομέων Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος, Πληροφορική και Μηχανολογίας.

Σαλέρνο

Το πρόγραμμα κινητικότητας – κατάρτισης αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει το Επαγγελματικό Λύκειο σε συνεργασία με το Εργαστηριακό κέντρο Θήβας, που αποσκοπεί στην συνεχή  βελτίωση και ανάπτυξη της εξωστρέφειας του σχολείου και στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στου μαθητές του.

Σκοπός του συγκεκριμένου σχεδίου κινητικότητας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικής εκπαίδευσης στους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση μέσω απόκτηση καινοτόμων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών και η διάχυση αυτών σε όλη την σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής συνείδησης των συμμετεχόντων, στην ενίσχυση των προσωπικών τους χαρακτηριστικών (αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα, επιχειρηματικότητα κ.α.) και στην δημιουργία επαγγελματικής συνείδησης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε επιχειρήσεις και αγροκτήματα, καθώς και εκπαίδευση στην γεωργία ακριβείας και στις εφαρμογές των Drones στην γεωργική πράξη. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Γεωργικό Ινστιτούτο Profagri που βρίσκετε στην περιοχή του Σαλέρνο στην Ν. Ιταλία.

Επίσης, το πρόγραμμα είχε και πολιτισμικές επισκέψεις στην αρχαία Πομπηία, στη Νάπολι, στο Πέστουμ (αρχαία Ποσειδώνια) και στη Ρώμη (Βατικανό, Κολοσσαίο)

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από το ΙΚΥ το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.

Λίγες εικόνες….

Ακολουθεί συνέντευξη των Διευθυντών κ. Ευθυμίου Νικόλαου (ΕΚ Θήβας) και κ. Χαρέμη Κων/νου (ΕΠΑΛ Θήβας) στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδας

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Translate »
Exit mobile version