17.8 C
Thebes
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“ΜΥΘΗ” – Εικονική επιχείρηση 2023

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται δωρεάν από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό: Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece ( JA Greece ) σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και όλους τους τύπους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικά Σχολεία, ΕΠΑ.Λ., Ειδικής Αγωγής, Πειραματικά).

Οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να κάνουν μια επιχειρηματική ιδέα πραγματικότητα. Δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση και ανακαλύπτουν πως λειτουργεί στην πράξη. Εκλέγουν το διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από συμμαθητές τους, συγκεντρώνουν μετοχικό κεφάλαιο και διαθέτουν στην αγορά ένα προϊόν ή προσφέρουν μια υπηρεσία της επιλογής τους. Στο τέλος του προγράμματος παρουσιάζουν τον απολογισμό και τον ισολογισμό τέλους χρήσης στους μετόχους της εταιρείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 15 – 18 ετών και διεξάγεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα τμήματα Β΄& Γ΄ Λυκείου του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ με τις εκπαιδευτικούς Κόλλια Αθηνά, Θάνου Νάντια και Σταμέλλου Χαρά, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα του ΕΠΑΛ ΜΥΚΟΝΟΥ και τους εκπαιδευτικούς Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνο, Καραγεώργου Παναγιώτα, συμμετέχουν δημιουργώντας τη δική τους Εικονική Επιχείρηση. Η επωνυμία της επιχείρησης είναι ΜΥΘΗ (από τα αρχικά ΜΥκονος- ΘΗβα) και θα ασχοληθεί με την παρασκευή αρωμάτων γυναικείων – αντρικών (unisex).

Έτσι λοιπόν στις 5/12/2022 τα δυο σχολεία << συναντήθηκαν>> διαδικτυακά με τον κύριο Πάνο Λώλο, Πρόεδρο Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ και Γενικό διευθυντή του κλάδου Χαλκού, στην “ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.”, ο οποίος σύμφωνα με το πρωτόκολλο του προγράμματος ορίστηκε Inspirational Mentor των δυο σχολείων.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία της “Εικονικής Επιχείρησης” καθώς και πολύτιμες συμβουλές για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Συμβουλές που προκύπτουν από την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια δυο μέντορες ακολουθούν τα βήματά μας και μας καθοδηγούν η κα Μαρία Μπερμπάτη και η κα Ελπίδα Τσάτσουλα.

Ακολουθήστε τα social media της δράσης των 2 σχολείων,

Instagram TikTok Facebook

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

1,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
332ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
247ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
Translate »